CUM SLABESTI MANCAND PE SATURATE

salmon-518032_1280 Daca ti-am starnit curiozitatea si ai inceput sa citesti acest articol , inseamna ca ai facut deja primul pas spre reusita .

Mai inseamna ca ai ceva dificultati , la care nu ai gasit inca raspunsurile .

Asa ca daca vrei sa scapi de kilogramele nedorite , sa castigi masa musculara de calitate si sa fii in acelasi timp sanatos …

Ai nimerit unde trebuie .

Nu o sa incerc sa-ti vand pastile minune .

Nu o sa te pun sa cumperi cine stie ce alimente sau sa stai cu orele nemancat.

Nu iti voi propune vreo dieta minune .

Ci vei afla secretul pe care nutritionistii il dezvaluie doar in sedintele platite cu bani grei .

Vei invata cum sa-ti alcatuiesti mesele si sa devii propriul tau nutritionist .

Asa ca daca esti pregatit , citeste , reciteste cu atentie acest articol sau mai bine printeaza-l si lipestel in bucatarie pentru a putea sa-l recitesti de cate ori te apropii de frigider.

Ei bine acest secret consta in COMBINAREA  ALIMENTELOR

Poate nu stiai dar enzimele digestive au o inalta specificitate .

De exemplu proteazele actioneaza asupra proteinelor , amilazele asupra amidonului si lipazele asupra lipidelor .

Toate acestea petrecandu-se in anumite conditii de PH (alcalin sau acid ).

Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mancare concentrata odata ( tot ce nu este fruct sau leguma cruda este mancare concentrata ).

Asadar pentru a avea o digestie corecta trebuie sa consumam un singur tip de mancare concentrata la o masa .

Daca digestia nu are loc in mod corespunzator , nu beneficiezi de toti nutrientii din alimente , te balonezi , te ingrasi si mai tarziu te imbolnavesti .

COMBINATII NESANATOASE DE ALIMENTE

Alimente care contin proteine de origine diferita .

Stomacul produce sucuri gastrice in momente diferite , in stricta legatura cu tipul proteinelor ce urmeaza a fi digerate , fiind depasit de asocierile complexe de proteine .

-nu se vor asocia carnea alba , rosie , pestele sau preparatele compozite cu branzeturile .

-nu se asociaza proteinele din carne cu laptele ( probabil cea mai indigesta combinatie )

-nu se asociaza laptele cu cafeaua ( se produce coprecipitarea cafelei si scaderea biodisponibilitatii )

Alimentele care contin proteine de origine animala cu alimente amidonoase .

Proteinele animale necesita enzime specifice active in mediu acid ( PH 2,5-3 ) iar amidonul enzime specifice mediului alcalin  ( PH 7,8-8 )

Combinarea duce la blocarea digestiei si declanseaza procese de fermentatie si putrefactie in intestine .

Nu se vor asocia carnea cu cartofi , pastele cu carne sau sosuri de carne , produsele de patiserie cu umpluturi de carne , rulade din aluat cu carne .

Grasimi si alimente grase cu alimente proteice 

Daca in procesul de preparare al alimentelor se adauga grasimi , se incetineste digestia pana la blocare .

Lipidele inhiba peristaltismul gastric si modifica secretia sucului gastric .

De asemenea ele sporesc densitatea calorica a alimentelor .

Grasimi si alimente grase cu alimente amidonoase si zaharuri .

Grasimile animale si uleiurile vegetale in combinatie cu amidonul ( paine , orez , paste , porumb , malai ) si zaharurile industriale rafinate ( zahar , sirop , glucoza , dextroza ) genereaza alimente indigeste extrem de calorigene .

Astfel de combinatii se gasesc in toate produsele fast-food , cofetarie , patiserie , snacks-uri , chips-uri .

Asocierea fructelor si zaharurilor cu alimente amidonoase .

Zaharul , mierea , amestecurile de glucoza fructoza , dextroza inhiba secretia sucului gastric .

Combinatia intre fructe , zaharuri si amidon ( tarte , strudele ,produse zaharoase si de cofetarie ) au densitati calorice foarte ridicate , sunt indigeste si afecteaza functia pancreatica .

Fructele se vor consuma intotdeauna intre mese , separat de alte feluri de alimente .

Asocierea alimentelor proteice cu bauturi si alimente acide ( acre )

Desi proteinele sunt digerate in mediul acid , numai acidul clorhidric din stomac poate activa enzimele care le descompun .

Celelalte alimente acide (otet , suc de lamaie , bors , bauturi carbogazoase , vinuri )nu au capacitatea de a activa enzimele si duc din nou la blocarea digestiei .

Alimentele amidonoase in combinatie cu bauturi  si alimente acide .

Digestia amidonului incepe in cavitatea bucala la PH neutru de catre enzimele amiolitice .

Daca vom acidifia cavitatea bucala , predigestia nu mai are loc.

Bolul alimentar amidonos va deveni acid si impropriu digestiei ulterioare in intestinul subtire .

Bauturile acide se vor consuma la distanta mare in timp fata de amidonoase ( paine , paste , orez , mamaliga , cartofi , prajituri )

Probabil te intrebi …si noi ce mai mancam …?   Pai exista si …

COMBINATII SANATOASE DE ALIMENTE

Leguminoasele ( soia , fasole , mazare , naut , linte  etc.)sunt complementare cu amidonoasele ( faina , paine , orez , paste , cartofi , porumb ) impreuna crescandu-le valoarea biologica .

Legumele ( fasole verde , salata , varza , morcov , ceapa , usturoi , patrunjel , dovlecel , telina  etc.) se asociaza bine cu mancarurile proteice ( carne , peste , mazare , fasole , naut  etc.)

Exceptie fac cele bogate in amidon ( cartofii ) care nu vor fi asociate cu proteine de origine animala .

Laptele face dificila asocierea cu alte alimente .

Exceptia tolerata fiind cu paine dospita cu drojdii sau maiale complexe .

Painea dospita poate fi acceptata si in combinatii cu proteine animale ( carne, oua, peste ).

Asocierea grasimilor cu verdeturi este favorabila , deoarece sarurile minerale din ele ajuta la scindarea lipidelor .

Lasa un coment daca ai ceva intrebari sau nelamuriri . As fi bucuros sa te ajut .

Sau apasa butonul share pentru ca articolul sa  poata  fi citit de cat mai multe persoane .

5 thoughts on “CUM SLABESTI MANCAND PE SATURATE”

  1. Aş fi f bucuros dacă ai posta şi ceva despre bere mulți intră în sala de forță după care…o doză doua.Dacă ai avea un program bun bazat pe o săptămână două pt a slăbi (ca o dieta) aş fi mulțumit numai să dea rezultate în timp.Mi-a plăcut tot ce ai scris până acum, mulți se plâng pt faptul că merg la sală şi după 6 luni sau 1 -2 ani se lasă şi pune grăsime la loc devenind obezi. Să pictezi şi ca exerciții carduri ce e bine să faci şi ce nu.Nu ți-am mai scris demult .Vă doresc tot binele şi mulțumim pt cât ați făcut .Cu respect Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *