3 LUCRURI IMPORTANTE DESPRE LACTATE

 Crezi ca stii totul despre lapte,branza,iaurt sau chefir?

Ai auzit probabil ca e bine sa le consumi sau poate iti plac pur si simplu.

Crezi ca diferenta dintre produsele lactate este una foarte mica avand in vedere ca toate sunt facute din lapte.

Toate contin proteine,grasimi si carbohidrati doar ca difera cantitatile.

Si desigur ai auzit ca laptele,iaurtul sau branzeturile degresate sunt mai bune decat cele normale.

Eu personal am vazut persoane care cauta chiar si unt cu un continut redus de grasime…

Dar hai sa vedem ce spun specialistii despre treaba asta.

Lactatele integrale sunt uneori mai sanatoase decat cele degresate

Intr-un studiu numit “Whole dairy matrix or single nutrients in assessment of health effects,”facut de niste cercetatori danezi s-au masurat beneficiile aduse sanatatii de consumul de lactate integrale in comparatie cu alte surse de proteine si calciu.

In cadrul acestor  cercetari s-a ajuns la concluzia ca lactatele integrale sunt o sursa principala de furnizare a proteinelor si a calciului.

Aceste lactate si-au capatat renumele rau din cauza ca aduc o cantitate insemnata de grasimi saturate in dieta. De aici si concluzia ca odata cu consumul acestor alimente creste si riscul bolilor cardiovasculare.

Insa atunci cand a fost supusa cercetarii aceasta problema s-a descoperit faptul ca persoanele care au consumat lactate integrale sau versiuni fermentate ale acestora prezentau un risc cu 12% mai mic decat cei care au consumat variante degresate in incidenta diabetului de tip 2.

Concluzia la care s-a ajuns a fost ca mai mult decat procentajul grasimii conteaza sursa din care provine materia prima si modul de procesare a acesteia.

PENTRU A SLABI MAI USOR BEA LAPTE INTEGRAL

Cand vine vorba de scaderea in greutate rezultatele consumului de lapte integral sunt mai mult decat satisfacatoare.

Un studiu realizat pe 4 grupuri de persoane in care :

  • primul grup a consumat lapte integral de vaca
  • al doile a consumat lapte de soia imbogatit cu calciu
  • al treilea a consumat un supliment pe baza de carbonat de calciu
  • ultimul grup nu a consumat nici una dintre cele trei mentionate mai sus,

a rezultat faptul ca cei din primul grup au avut cea mai notabila scadere in greutate deoarece laptele integral reduce foamea si mentine mai mult timp senzatia de satietate.

Asadar laptele integral pe langa faptul ca este singurul aliment de origine animala care are un efect alcalinizant asupra organismului te poate ajuta si in lupta cu kilogramele in plus.

Branzeturile sunt sanatoase

Cand vine vorba de sanatatea oaselor branzeturile s-au dovedit a fi mult mai eficiente decat suplimentele pe baza de calciu si vitamina D.

In mod particular pe langa furnizarea de calciu,fosfor si proteine de calitate branzeturile fermentate aduc organismului si multe bacterii probiotice,extrem de importante in procesul de absorbtie a calciului.

Concluzie: multe persoane se gandesc la suplimente atunci cand vine vorba de calciu sau proteine si asta nu este neaparat un lucru rau.

Insa ar trebui sa acordam o mai mare importanta nutritiei si alimentelor integrale pentru ca acolo trebuie sa fie baza de unde obtinem nutrientii.

Structura complexa a diferitelor tipuri de lactate si combinatia ideala dintre minerale si bacterii benefice ar trebui neaparat luata in calcul de cei pe care ii intereseaza sanatatea generala.

 

Apasa te rog butonul share daca ti s-a parut util acest articol pentru a putea fi citit de cat mai multe persoane sau lasa un comentariu si spune-ti propria parere despre lactate.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.